Bij Metaalhandel Henraath B.V. kunt u terecht voor het inleveren van uw metaal. Het maakt hierbij niet uit of u oud metaal wilt inleveren of overtollige metalen heeft, wij zorgen ervoor dat u een eerlijke prijs ontvangt voor uw metaalafval. Als bedrijf zijn we volledig toegewijd aan het bieden van diensten op het gebied van metaalinzameling, sloop- en demontagewerkzaamheden, transport en handel van producten die hoofdzakelijk uit metaal bestaan.

Inzameling van ferro- en non-ferrometalen

Een van onze grootste en voornaamste bedrijfstakken is de in- en verkoop van ferro- en non-ferrometalen. Metalen zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. In de praktijk worden ze vaak onderverdeeld in ferro- en non-ferrometalen metalen. Welke metalen tot welke categorie behoren, hangt af van hun eigenschappen en toepasbaarheid. Voorbeelden van ferro- en non-ferrometalen metalen zijn:

Non-ferro metalen (niet magnetisch)

  • Koper
  • Brons
  • Messing
  • Aluminium
  • Lood
  • Zink
  • Roestvrij staal (RVS)
  • Draaisel (verspanningsafval)

Ferro metalen

  • Ijzer
  • Staal

Inname metaal van bedrijven

Als bedrijf kunt u terecht voor bijvoorbeeld inname van oud ijzer, maar ook van koper, brons en staal. Onze inname van metalen biedt u de mogelijkheid om uw bedrijf te ontdoen van overtollig metaalafval en tegelijkertijd bij te dragen aan duurzame recycling. Bedrijven hebben vaak te maken met grotere hoeveelheden metaalafval, daarom plaatsen wij gratis containers. Deze containers kunnen eenvoudig op uw bedrijfsterrein worden geplaatst, waardoor u de ruimte efficiënt kunt gebruiken en uw metaalafval gemakkelijk kunt scheiden en inleveren.

Inzameling metaal particulieren

Bij Metaalhandel Henraath B.V. is het ook mogelijk om als particulier uw metaal in te leveren. Heeft u bijvoorbeeld thuis nog spullen liggen, zoals een oude radiator of andere apparaten? Dan kunt u op een verantwoorde manier uw spullen bij ons afvoeren. U kunt contact met ons opnemen, maar voor de poort van ons bedrijf staat ook een inzamelingsbak. Hier kunt u 24 uur per dag uw metaal inleveren. Wij houden deze bak nauwlettend in de gaten met behulp van cameratoezicht.

Milieubewust recyclen

Binnen ons bedrijf wordt er veel waarde gehecht aan milieubewuste recycling. Zo voldoet Metaalhandel Henraath B.V. aan alle provinciale milieueisen en is in bezit van de benodigde vergunningen. Daarnaast zijn we sinds 2005 geregistreerd en erkend als VIHB (Registratie van Vervoerders, Inzamelaars, Handelaars en Bemiddelaars van afvalstoffen). Daarmee kunt u erop vertrouwen dat uw materialen op een verantwoorde wijze worden behandeld.

Service op maat

Door onze jarenlange ervaring (ruim 60 jaar) zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met expertise op het gebied van recycling en dienstverlening. Als betrouwbare partner zijn wij actief in verschillende facetten van de sector, waarbij wij op professionele wijze te werk gaan. Bij ons kunt u rekenen op service op maat als het gaat om metaalrecycling!

Bent u geïnteresseerd in onze inname van metalen? Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u andere specifieke vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Vragen of opmerkingen?